Grup Hepsi Fan Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Grup Hepsi Fan Sitesi

DüNyAnIn eN BüYüK GrUp hEpSi fAn SiTeSi

AnasayfaAnasayfa  PortailPortail  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Tüketim teşvik ediliyor

YazarMesaj
Destina
GrupHepsi Üyesi
GrupHepsi Üyesi
Destina

Ruh Haliniz : Tüketim teşvik ediliyor Melekdq5
Mesajın : İstediğin mesajı yazabilirsin

Tüketim teşvik ediliyor Empty
MesajKonu: Tüketim teşvik ediliyor   Tüketim teşvik ediliyor EmptyPerş. Haz. 12, 2008 2:15 am

Tüketim teşvik ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, son yıllarda uygulanan ekonomi politikalarıyla üreticilerin giderek yoksullaştığını, üretmenin yerine tüketmenin teşvik edildiğini savundu.

Ateş, CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen, Mehmet Ali Özpolat ve Mesut Değer ile MYK üyesi Savcı Sayan ve bazı partililerle 4 Haziran'da Şanlıurfa'da düzenlenecek "Tarım Kurultayı"nın hazırlıklarını yapmak üzere dün akşam kente geldi.

Partisinin il başkanlığında, aralarında Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Adana'nın da bulunduğu bazı il ve çok sayıda ilçe başkanıyla yapılacak toplantı öncesi basın toplantısı düzenleyen Ateş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl yaşanan kuraklığı ve alınması gereken tedbirleri değerlendirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulunun geçen hafta yaptığı toplantıda oluşturulan komisyonun "Tarım Kurultayı"nı hazırlamakla görevlendirildiğini belirten Yılmaz Ateş, şöyle konuştu: "Tarım Kurultayı yapmamızın temel nedeni şu, son yıllarda uygulanan temel ekonomi politikalarıyla üreticiler giderek yoksullaştı, üretmek
değil tüketmek, üretmemek teşvik edildi. Doğu ve Güneydoğu'daki çiftçilerimiz tamamen çöktü. Bu yılki kuraklık, çöküntünün ötesinde, Güneydoğu başta olmak üzere Anadolu'nun tamamına yakınını ateşe verdi. Güneydoğu'nun çığlığını, feryadını Hükümet bir türlü duymadı. Bizim kurultay yapma kararı almamız ve basına yansımasının ardından, büyük bir memnuniyetle öğrendik ki Sayın Başbakan yarın Diyarbakır'a gidecek."

"TARIM KURULTAYI"
Şanlıurfa'daki kurultayla Türkiye'nin dikkatini bölgede yaşanan kuraklığa çekmek istediklerini bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, bölgenin sahipsiz olduğunu, Ankara, İstanbul gibi kentlerde kar yağışı nedeniyle insanların mesaiye gidememesinin bile medyada daha geniş yer bulduğunu öne sürdü.

Kuraklık nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya ateş düştüğünü ifade eden Yılmaz Ateş, CHP olarak soruna derman olmaya çalıştıklarını belirtti.

"İktidarın üreticilere kapalı olan kulakları bizim sayemizde açıldı" diyen Ateş, şöyle devam etti: "Gönül arzu ederdi ki Başbakan yarın Diyarbakır'a gittiğinde, 'Doğuda ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuraklık var, ama bakın GAP'ı bitirdim.

Kuraklık var ama halk olumsuz etkilenmeyecek' diyebilseydi. Hükümet, 6 yıldan bu yana tek başına iktidar ama GAP kapsamında sulama yatırımlarının sadece yüzde 14-15'i tamamlandı. Geriye kalan yüzde 85'lik bölümde maalesef bu iktidar döneminde tek çivi bile çakılmadı.

Zaten yüzde 15'lik bölümü de önceki iktidarlar yaptı. Bu durumu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

GÜNEYDOĞU'DAKİ KURAKLIK
Hükümetin kuraklığın yaşandığı bölge halkının feryadına zamanında kulak vermediğini savunan Yılmaz Ateş, şunları söyledi: "Eğer bu sese zamanında kulak verilmiş olsaydı, bugün GAP'ın sulama bölümünün tamamı bitmiş olacaktı. Buradaki zenginliğin artması, bereketin artması demek, yokluğun ve yoksulluğun sona ermesi demektir. Önemli olan bu bölgenin bir daha yoksulluğun, işsizliğin ve kuraklığın pençesine düşmemesidir. Bir daha bu bölgenin yokluğa, yoksulluğa terk edilmemesi için, her türlü önlemin alınması için CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız."

GAZETECİLERİN SORULARI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, GAP'ın bitirilmesi için 16-17 milyar dolar dolayında ek kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Hükümetin 6 yıldır tek başına iktidar olduğunu ve bu sürede 35 milyar dolar dolayında özelleştirme yapıldığını ifade eden Ateş, şunları kaydetti: "Var olan tesislerimizi sattı ama bu para nereye harcandı bilmiyoruz. Bununla beraber bu iktidar iş başına geldiği zaman Türkiye'nin borçları 220 milyar dolardı. İktidara geldiklerinde 82 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin toplam borcu bu kadardı. 6 yıllık sürede bunlar bu borcu yüzde 150 artırarak 500 milyar dolara çıkardı. Gönül arzu eder ki özelleştirmenin yarısı, hatta üçte biri GAP'a yatırılsaydı. Böylece bugün bu tereddütler oluşmazdı. Hükümetin GAP'ı 5 yıl içinde bitirmesi için CHP olarak, bütün denetim olanaklarımızı kullanacağız. Dilerim 5 yıla kalmaz bu iktidar halkın oyuyla gider. CHP iktidarında GAP'taki sulama kanallarını 5 yıl içinde bitiririz."

Yılmaz Ateş, "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 9 yıldan bu yana Şanlıurfa'ya gelmediğini" hatırlatan gazeteciye ise "Türkiye'nin neresinde somut bir sorun varsa CHP yönetimi olarak bölgeyi ziyaret ettiklerini, Genel Başkanın bulunmadığı dönemlerde parti yöneticilerinin bölgede ziyaretler gerçekleştirdiğini" söyledi.

CHP heyeti, basın toplantısının ardından partililerle toplantı yaptı. Heyetin, bugün Şanlıurfa'dan ayrılması bekleniyor.

26.05.2008

Tüketim teşvik ediliyor
1 sayfadaki 1 sayfası